כולנו יודעים שכשבאים לנופש נפתח גם התאבון. יש סביבנו כאן בעמק הירדן מלא, אבל מלא מסעדות טובות וקרובות לנהרא, אשדות יעקב. הפעם בחרנו לספר לכם על שלוש מהמסעדות האלה, וכדי שיהיה לכם מעניין – כל מסעדה שבחרנו פה, היא בסגנון קצת שונה.
המחלבה – בית אוכל ומאפה איטלקי-ישראלי – קיבוץ מעגן (8 ק"מ מנהרא)
המחלבה שבקיבוץ מעגן משלבת אוכל איטלקי וישראלי – וביחד נוצר שילוב טעים במיוחד. תמצאו פה פיצות ופסטות ומאפים מגוונים וגם מבחר סלטים טעימים. אתם יכולים לבוא ולשבת כאן באווירה הפסטורלית הקיבוצית מסובים לשולחנות כיפיים בחצר הנעימה, ולהביט אל הנוף היפיפה שניבט אליכם מכל עבר. כמו-כן, המחלבה מבצעת משלוחים – ככה שאם מתחשק לכם להתפנק באוכל טוב – בחדר שלכם, או בחצר הכיפית של נהרא – אתם מוזמנים לעשות זאת בשמחה רבה.
On the River – מסעדת בשרים, דגים ועוד – ירדנית – (8 ק"מ מנהרא)
תקראו למסעדה הזו On the River או שתקראו לה מסעדת על הנהר, מה שבטוח שלא משנה איך תקראו לה – האוכל כאן הוא פשוט מעולה ועם זה אי אפשר להתווכח. מדובר במסעדת בשרים ודגים, שתמצאו בה גם מנות מפנקות לצמחונים. המסעדה יושבת ממש ממש על הירדנית, ומשום כך, גם השם שלה כמובן. המנות שם מיוחדות והאווירה מלאה בניחוחות הנהר.
אלטה – גריל דגים ומנות צמחוניות – חוף שלדג (9 ק"מ נהרא)
במסעדת אלטה החדשה והחדשנית תמצאו תפריט מרגש של דגים וכל מה שמגיע מהים – על הגריל או במעשנה. וכשזה בא בחיבור למנות צמחוניות מיוחדות עם חומרי הגלם שהגיעו טריים-טריים מחקלאי הסביבה, בשילוב של תפריט יין וקוקטיילים מוקפד שהורכב ע"י מומחים לעניין – אין ספק שהאוכל לכשעצמו הוא חגיגה. אבל, תוסיפו לכל החגיגה הקולינרית הזו גם נוף שנושק ממש לכנרת (בתוך חוף שלדג) והרי גולן באופק – ויוצא לכם יחד – בילוי פשוט מושלם.
אז… שיהיה בתאבון!