מסלולינו מתחיל בסמוך לצומת כפר חיטים כ- 25 ק"מ מכפר האירוח נהרא. משם ניכנס אל שמורת ארבל, נביט אל נופי הכנרת הנפלאים מלמעלה, ונרד אט-אט לכביש 90, מעט צפונית לטבריה. מסלול של נופים מרהיבים ופריחות נפלאות בחודשי החורף. יוצאים לדרך!
מצפורי הארבל אל מול כנרת
שביל סימון שבילים שחור יקבל את פנינו בכניסה לשמורת ארבל. נלך איתו כ-500 מ', והוא ייקח אותנו אל מצוק הארבל המרשים אל תצפית מרהיבה ביופייה. שם לצד חרוב גדול ועתיק תפרש מולנו הכנרת הכחולה. אחרי ששטפנו שם את העיניים ליד החרוב – נרד טיפה עם השביל השחור, ובהצטלבות הדרכים בין השביל השחור לכחול – נפרד בתודה מהשחור, ונמשיך עם השביל הכחול.
הדרך תוביל אותנו אל עוד מצפורים ואח"כ גם אל מאגר מים. גם שם נתענג על היופי הרגוע ובהמשך יגלה מולנו המצוק האדיר ורב העוצמה של הארבל. נלך בצמוד אליו, ונוכל ממש להעביר את היד על הסלע ממנו הוא בנוי ועל הכוכים הקטנים והרבים הממלאים אותו. נמשיך בשביל עד לעץ אורן יחיד ובודד, הבולט בשל כך בנוף שמסביבו. אחרי שנחנו בצל האורן, נמשיך לרדת ונגיע אל מחצבה. במחצבה הזו השתמש גדוד העבודה בשנות ה-20 של המאה ה-20, כדי לסלול את הכביש המחבר בין טבריה לעין שבע.
יקינטון מזרחי, רקפות וחלבלובים
בחודשים ינואר ועד לאפריל אזור זה של הארבל נמלא במרבדי קסם של פרחים צבעוניים. בחודש ינואר תפגשו כאן את היקינטון המזרחי. פרח מופלא, הבולט בכחול-סגול שלו. עמוד דק, ועליו תלויים פעמונים הפוכים. מי שמקשיב היטב, ומביט בהם מקרוב – יוכל בוודאי לשמוע את הד הדם של פעמוני עיזים רחוקות הרועות אי שם בגליל.
גם החלבלוב המגובשש שהוא שיח מלא בפריחה צהובה עזה ועדינה בעת ובעונה אחת – מכסה את האזור בחודשים שבין ינואר ואפריל. ויופייה העדין של הרקפת נחבא כאן בין סלעים ומעליהם – קורא לכם בעדינותו להתחבר לשקט ולשלווה הנצחיים של הגליל.