קטיף עצמי – בילוי משפחתי

קטיף עצמי – בילוי משפחתי

מי שגדל במושב או בקיבוץ – מכיר היטב את הטעם המתוק להפליא של שסק שנקטף ישר מן העץ. של תאנה עסיסית שהצלחתם להגיע אליה לפני התולעת החרוצה. גם בעיר, אנחנו זוכים לראות שתילה של יותר ויותר עצי פרי לרווחת הציבור – כי כל ילד זקוק לפחות פעם בחיים לקטוף בעצמו פרי, ולאכול אותו ככה טרי – ישר מן העץ – חוויה שהוא ייקח אתו בוודאי לכל החיים.

הגולן מלא במקומות שנועדו לתת לכם בדיוק את התחושה הזו. כשאתם באים להתפנק אצלנו בנהרא אשדות יעקב, קחו לכם גם זמן – להגיע אל אחד מהמקומות הנפלאים האלה.

  • אטרקטבע ליד מושב אבני איתן
    מושב אבני איתן מגדל עצי פרי רבים – כך שחוויית הקטיף העצמי כאן מתפרשת על פירות עונתיים רבים, מתוקים ועסיסיים. יתרון גדול של מתחם אטרקטבע הוא בכך שהוא מציע גם מתנפחים לילדים ומתקני משחק נוספים, מטווח חץ וקשת לכל המשפחה, אפיית פיתות בטאבון וגם טיולי חמורים שיעזרו לכם להכיר את האזור – רכובים על החיה המקסימה הזו.
  • קסם הפרי – מושב נוב
    שזיפים, נקטרינות, אפרסקים ותפוחים – מחכים לכם בהמוניהם על העצים. רק עמדו, הושיטו יד וקטפו. אחרי תענוג הקטיפה עצמו – אתם מוזמנים להגיע עם הפירות שלכם אל בית האריזה. בית האריזה הוא חוויה בפני עצמה – תראו כאן איך עושים את זה, תקבלו הסברים ועוד הפתעות חביבות על הדרך. את המעבר והקטיף במטעים השונים אתם יכולים לעשות ברגל, או לעלות על רכבת הקוטפים – קרון חביב רתום לטרקטור – עוד חוויה בלתי נשכחת לכל ילד, ילדה, איש ואישה.
  • קטיף עצמי פירות יער – שעל
    במשק לוי שבמושב שעל תמצאו מלא פירות יער מדהימים: דובדבן מתוק ודובדבן חמוץ. גם פטל ישר מהשיח, דומדמניות ואוכמניות. תות שדה ותות עץ, חזרזר, אוסנה, ענבים, סברסים… רק לשמוע את שמותיהם של הפירות האלה ישר מעלה חיוך מתוק על הפנים – אז, תארו לעצמכם מה זה לקטוף אותם ישר מן המקור ולאכול! גם קפיטריה יש כאן, ומקום נפלא ומוצל לשבת לאכול בו את כל הטוב הזה ופשוט להירגע.