סיור של סליחות בטבריה

סיור של סליחות בטבריה

ימי חודש אלול מביאים איתם אוויר שונה ואווירה שונה. האווירה משתנה בעיקר בלילות, עת רבים יוצאים מבתיהם באישון הליל ומסתופפים בבתי הכנסת. ושם, מתחילים פיוטי הסליחות. הספרדים יתכנסו בבתי הכנסת בכל יום מימי חודש אלול. ואילו האשכנזים יתקבצו בבתי הכנסת בעשרת הימים הנוראים שלפני ראש השנה. במילה נוראים, הכוונה היא לגדולה, לעוצמה. ימים שיש בהם כוח גדול לפתוח שערי שמיים ולשנות.

אם אתם מגיעים להתארח אצלנו בנהרא – בימים היפים האלה של אלול – אנו ממליצים למי שכוחו עומד לו בכך, לצאת בחצות הליל ולנסוע מרחק 19 ק"מ עד לעיר טבריה. ושם, לנווט לכמה בתי כנסת, ופשוט לשבת ולספוג את האווירה הטבריינית העתיקה.

כאשר אתם עוברים בין בתי הכנסת – זכרו שבעיר טבריה ישבו מאז שהיא נוסדה ועד היום יהודים. מאז ועד היום… וההיסטוריה העשירה שלה והיותה מקום תורה מרכזי שנים רבות – הביאו אליה צדיקים רבים, שגם נקברו בה. ושם ליד הקדושה שלהם – מתקיימות לא מעט מתפילות הסליחות המיוחדות של חודש אלול.

איפה כדאי לבקר?

בעשרת הימים האחרונים של אלול אנו ממליצים לטעום את ההבדלים שבין תפילות העדות; ובשאר ימי אלול – בתי הכנסת הספרדיים וציוני הצדיקים פתוחים לרווחה למתפללים.

שבו מעט בתפילות בבית הכנסת של חסידי קרלין בנוסח האשכנזי. זהו בית כנסת שנבנה בשנת 1786  ע"י ראשוני החסידים שעלו לישראל והגיעו לטבריה.

תוכלו לבקר בבית הכנסת "עץ החיים" הספרדי, שנוסד ע"י רבי חיים אבולעפיה (השני) ב-1740. רבי אבולעפיה השני הוא שחידש את ההתיישבות היהודית בטבריה לאחר שנות משבר שעברו על יהודי העיר.

אח"כ אפשר להמשיך גם לבית כנסת בנוסח טברייני – כן. כן. כל כך הרבה שנים ישבו כאן יהודים עד שנוצר נוסח ייחודי לעיר טבריה. את הנוסח הטברייני תוכלו לשמוע במקווה העתיק.

בשעות הלילה המאוחרות מתקיימות גם תפילות הסליחות בציונים של הרמב"ם וגם של רבי מאיר בעל הנס – שנושאים איתם בנוסף לקדושת הפיוטים הנפלאים גם את קדושת המקום.

(שימו לב, שזמני הסליחות משתנים, וכדאי לבדוק יום לפני – מתי התפילות יתקיימו בכל אחד מבתי הכנסת שבהם תרצו לבקר).

צוות נהרא מאחלים לכם ימי סליחות ממלאים וטובים!