השאלה אם אתם מריחים את הנרקיסים היא שאלה רטורית כמובן. מכיוון, שכל מי שכף רגלם דורכת באחו נוב – מיד מריחים את הניחוח המשכר של אלפי הנרקיסים היפים שמנקדים את השמורה – בחודשים דצמבר וינואר. שמורת הטבע נוב נחה 38 ק"מ מהאירוח הכפרי בנהרא, אשדות יעקב. ואנחנו מזמינים את אורחינו לנסוע את הנסיעה היפה הזו ברמת הגולן, ולו כדי להתחבר אל הריחות והמראות המופלאים של הפרח המקסים הזה – הנרקיס.
הסיפורים על הנרקיס
הנרקיס. שישה עלי כותרת לבנים עוטפים בתוכם כתר צהוב, ולידם עוד מספר פרחים עדינים שכאלה. וכולם יוצאים ברכות מעמודי תפרחת ירוקים וזקופים, היוצאים מאותו בצל יחידי – שמשתמר באדמה ומחכה שנה אחר שנה שיגיע החורף הקר, ושיגיע תורו לצאת החוצה, לפרוח ולהפיץ למרחוק את ריחו העז והמשכר ממש.
מה לא נכתב על הנרקיס? שהוא קשור לנער נרקיס שכל כך התאהב בבבואתו בשלולית ולא יכול היה למוש ממנה, ומאז ועד היום הוא עומד שם בשלוליות ובביצות ומסתכל על עצמו בנרקיסיסטיות. עוד נכתב על הנרקיס שהוא מלך הביצה, מפני שרק הוא מכל הפרחים הסכים להגיע אל מלך הצפרדעים שחלה, וביופיו ובריחו להביא אליו מזור ורפואה. וכך, מלך הצפרדעים – הוריד מראשו את הכתר והניח לראשו של הנרקיס.
האמת על הנרקיס ואחו נוב
ואכן, בין הסיפורים הללו לאמת יש קשר. ולו בגלל שהנרקיס אכן אוהב שלוליות וביצות. וזו גם הסיבה שתמצאו אותו בהמונים בשמורת אחו נוב. השמורה הזו היא למעשה ביצה. אחת הביצות ושלוליות החורף היחידות שנותרו באזור, שהיה פעם מלא בהן. כיום, בגלל ענייני ניקוז של הטופוגרפיה הסובבת – נותרה כאן אדמה ביצתית שמהווה גן עדן למינים רבים מאוד של פרחים ייחודיים.
את הנרקיס תוכלו למצוא כאן בחודשים דצמבר וינואר, לצד העירית הגדולה. ואילו בהמשך החורף מתמלא אחו נוב באירוס הביצות ובתורמוס ההרים – הצובעים את האחו בסגלגל וצהוב. אך, למעשה – לאורך כל השנה תמצאו כאן פריחה מופלאה בזכות האדמה הביצתית שנותרה בשמורת הטבע המופלאה של אחו נוב.