מסעדות שחובה לאכול בהן בעמק הירדן

מסעדות שחובה לאכול בהן בעמק הירדן

טיול באזור הכנרת ועמק הירדן פותח את לב והנשמה וגם את התאבון.
לשמחתכם, באזור הכנרת שוכנות כמה מן המסעדות הטובות וייחודיות בישראל.
אז אם אתם כבר בסביבה מטיילים ונופשים, אך תפספסו ביקור לפחות באחת מהן:

רוטנברג

במבנה היסטורי בגשר הישנה שוכנת מסעדת השף רוטנברג, בה מוגש תפריט בסגנון Farm to  – Table מהמשק לשולחן. השף והבעלים יזהר סהר, רוקח מנות עונתיות שנולדו מתוך מחקר תרבות קולינרית שערך במשך שנים ומתוך שאיפה להגיש את האוכל שאפיין את המקום בו פועלת המסעדה בעבר אך עם החדשנות של היום.

בין היתר תמצאו ברוטנברג שלל מנות פתיחה מרעננות, כמו סלט תרד ותותים עם גבינת מרסלן וגרעיני חמניה וקלמרי סגול בשום ויין לבן, עם שום קונפי, קרם פרש ובצל סגול.

בעיקריות תוכלו להתענג על נתח טלה בעישון עדין עם פריקה ועשבים; פסטה טרייה עם זוקיני, שום, בזיליקום וגבינה או מנה של פילה דג מוסר לצד תבשיל חובזה ופירה תפוחי אדמה.

ברוטנברג תוכלו ליהנות גם ממאפייה ומעדניית בוטיק הפועלת בימי חמישי בין השעות הצהריים לערב ובה מאפים טריים, לחמים ומוצרים מקומיים. כמו כן, בימי שישי-שבת, בשעות הבוקר עד הצהריים מגישים בראנצ'ים עונתיים שווים.

1910

בבר-מסעדה 1910הנושק לכנרת וממוקם בחצר הראשונים בקיבוץ דגניה א', יבשל עבורכם השף עודד שוורצברד, שעבד בעבר בכמה מהמסעדות המובילות בתל אביב, מנות ים-תיכוניות בסגנון איטלקי, המבוססות ברובן על חומרי גלם מקומיים.

במסעדת 1910, שהוקמה לפני חמש שנים במבנה שבגלגולו הקודם שלו שימש כלול, כמתפרה וגם כבית קפה, תמצאו תפריט לא שגרתי של מנות גדולות וקטנות, שמחולקות לקטגוריות: צמחוניות, דגים ופירות ים, טאבון ובשר.

מנת הדגל של המקום היא ללא ספק ניוקי ישראלי מתפוחי אדמה במילוי בקר עם קציפת איולי, כרובית וסלק צלוי, פלפל צו'מה, זעתר ופלפל חריף!

תוכלו למצוא בתפריט גם פסטות בעבודת יד כמו פסטה לינגוויני שחורה "קרבונרה" עם קרם שמנת, בצל וכרישה, שרימפס, אווז מעושן ותרד פוקאצ'ה שנאפה בטאבון הממוקם בכניסה למסעדה ומוגש עם מטבלים שונים סלט אנדיב עם אגסים ביין לבן, זוקיני, גבינת גרוגנזולה ואגוזים מקורמלים.

לבחירתם גם פיצות מעולות כמו פיצה ליגוריה עם קרם בשמל וכמהין, מוצרלה, פטריות, בצל, תרד ורוקט שנאפות גם הן בטאבון האיטלקי המרשים.

על מחלקת הקינוחים במסעדה אחראים אחיו ואשתו של שוורצברד, הקונדיטורים ערן שוורצברד ובשמת וינר-שוורצברד.
תוכלו לסיים את הארוחה עם קינוח מסקרפונה עם ביסקוטי, יין מרסלה ורוטב אספרסו שהוא בגדר חובה או קרם גבינה עם וניל, תותים טריים וטוויל קרמל.