נהרא מזמינה את אוהבי הלכת ואוהבי הטיולים למסלול יפיפה, המתחיל במצפה אופיר (במרחק של כ-30 ק"מ מקיבוץ אשדות יעקב), בתצפית רחבה ומדהימה, ויורד בין בוסתנים ומעיינות מטה-מטה לכיוון הכנרת, ומסתיים ליד הקיבוץ עין גב. זהו מסלול חד כיווני, ולפיכך כדאי לעשות הסדר בעניין איסוף המטיילים עם הרכב בנקודת הסיום של המסלול. המסלול אורך כ-4-6 שעות, בן כ-5 ק"מ – והוא מלא בנופים עוצרי נשימה, שרידי יישובים, בוסתנים ומעיינות. בואו, מתחילים!
מצפה אופיר – נוף מכאן ועד הודעה חדשה
מצפה אופיר יושב אמנם בגובה של כ-200 מ' בלבד מעל פני הים, אך כשבודקים את הגובה הזה מעל הכנרת – זה כבר יוצא כ-400 מטרים – מה שמאפשר נוף מרהיב ורחב, המשתרע מהחרמון והרי הלבנון בצפון ומציץ להרי הגליל שממול, יורד לחלק הדרומי של עמק החולה, וכמובן פורש תחתיו את עמק הירדן. מהמצפה אפשר לראות גם את החלק הדרומי של עמק החולה ואת עמק הירדן, גם את הר הארבל ואת התבור ובנקודה הדרומית ביותר אפשר לראות בימי הראות הטובים את אום אל פאחם שליד ואדי עארה. כמובן, שמכאן רואים גם את המצוק הדרומי של הגולן משתפל מטה-מטה אל הכנרת הכחולה, המונחת לרגלי מצפה אופיר שקטה ויפה.
המצפה הוקם לזכרו של אופיר שעל, בנו של ג'ימי, ממושב גבעת יואב. אופיר נפטר ממחלה בהיותו בן 16, ולזכרו ומתוך אהבתו הרבה לגולן ולנופים המרהיבים הוקם המצפה. ניטעו פה גם 16 עצי זית כמניין שנותיו של אופיר, ומספר עצים נוספים היוצרים חורשה, הנראית חלק טבעי מהנוף. גם רחבת פיקניקים עם פסלים סביבתיים מעץ יש כאן, ושולחנות אבן "גולנית" לשתות עליהם קפה טוב, וסימון יפה המלמד מה אתם רואים בנוף המרהיב שמקיף אתכם.
בני יהודה הישנה
ממצפה אופיר יורד מסלול הטיול שלנו לאורך המצוק. בתחילה נעבור ליד בונקרים וגם תותח סורי, וגם ליד שרידי כפר סורי שממנו ירו התותחים לפני מלחמת ששת הימים לכיוון מושבי וקיבוצי העמק. השביל יעבור גם ליד בני יהודה הישנה (שליד היישוב בני יהודה העכשווי). יישוב זה הוקם ב-1886 ע"י יהודים שומרי מצוות, שיצאו מתחומי הערים הקדושות צפת וטבריה – כדי לעבוד את אדמת ארץ ישראל הקדושה, תוך כדי שהם ממשיכים ללמוד תורה. אך, התנאים שם היו קשים מאוד – מרמת הריחוק הפיסי משאר היישובים היהודיים, דרך התקפות של ערבי האזור ועד למגיפות שפקדו את התושבים; עד כי בשנת 1920 במאורעות תר"פ, לאחר רצח של משפחת ברנשטיין ניטש היישוב כליל. היום עומד כשני קילומטרים מזרחה משם יישוב קהילתי יהודי שהוקם ב-1972, ונקרא כמו היישוב ההוא: בני יהודה.
קינוח בכנרת היפה
המשך המסלול יוביל אותנו דרך מעיין, הנובע מתוך מערה ובוסתני עצי זית, ובהמשך נרד אט-אט במורדות הנפלאים, כשחלק מהמסלול ימשיך תחת צל השיחים וחלק יהיה חשוף לשמש.
מכיוון שהמסלול אורך מספר שעות, וחלקו כאמור בשמש – הוא מומלץ מאוד בעונת הסתיו ותחילת החורף – עת מזג האוויר מזמין במיוחד, והראות צלולה ביותר. את המסלול נסיים בסמוך לקיבוץ עין גב, קרוב קרוב למי הכנרת הכחולה.