עמק הירדן, לפני כמאה שנה, תחילת ההתיישבות העברית המתחדשת בארץ ישראל. חלוציות. ייבוש ביצות ומלריה. וצריך גם לגדל משהו, כי העניין כאן הוא הלוא לעסוק בחקלאות, לעבוד את האדמה. אדמת הקודש, אליה התפלל ויחל העם היהודי לחזור במשך 2000 שנות גלות. והנה קם לו החלוץ, קמה החלוצה, מתיישבים להם בעמק הירדן, מקימים כמה חלקות התיישבות, ושואלים את עצמם- מה נגדל? והתשובה לא מאחרת לבוא – בננות. נגדל בננות!
אבל, חברים וחברות יקרים ויקרות – בננות בארץ ישראל? הלוא בננה הוא שיח טרופי, מה לו ולארץ ישראל. מה לאקלים הטרופי רווי הגשם והלחות, ולאקלים של עמק הירדן – היבש והחם? וכאן, נכנס גבירותי ורבותי הראש היהודי שממציא לנו פטנטים, כמאמר השיר המפורסם של אורי זוהר. עמלו וחשבו על כך מיטב האגרונומים הצעירים והמבוגרים של ארץ ישראל, ומצאו פתרון – מצאו דרך לגדל את שיח הבננות בעמק הירדן, באקלים היבש, המנוגד כל כך לאקלים הטרופי ממנו מגיעה הבננה.
והתוצאה? בננות עסיסיות, טעימות, גדולות ויפות. כאלה שאפשר למצוא – רק בעמק הירדן.
פסטיבל הבננה
לכבוד הבננות האהובות והטעימות החליטו לחגוג בעמק הירדן, זו השנה השנייה ברציפות בחנוכה, את פסטיבל הבננות של עמק הירדן, וקראו לו: "פסטיבל הבננה, טעם כנרת ה-2".
ומה יהיה אפשר למצוא ולעשות בפסטיבל?
יהיו שם מופעים למבוגרים ושווקי איכרים, יהיה שם מרוץ וארוחות חגיגיות. יהיו שם משחקים לילדים וקרקס, יהיו שם הצגות לילדים ומסיבות ריקודים לכולם. יהיו שם סדנאות לילדים ולמבוגרים, ותוכלו גם לצאת משם לסיורים שונים באזור, לשמוע סיפורים, לראות, לשאוף לריאות וללמוד.
ותוכלו כמובן גם לאכול הרבה הרבה בננות צהובות וטעימות, היישר מעמק הירדן.