על שפת אגם כינרת, כ-19 ק"מ בלבד מנהרא, אשדות יעקב – ישנה עיר. לעיר הזו קוראים טבריה. עיר ישנה נושנה – שיהודים חיו בה מאז שנוסדה. ואם לדייק הרי שטבריה נוסדה בשנת 20 לספירה ע"י הורדוס אנטיפס, שהוא בנו של הורדוס המפורסם. מאז ועד היום, כלומר יותר מאלפיים שנים חיים ונושמים בה יהודים. חיים ולומדים תורה, חיים ומקיימים את מצוות יישוב ארץ ישראל.
אנו מציעים לכם כאן, אורחי נהרא היקרים, לקפוץ לבילוי חורפי בעיר הוותיקה – בילוי שכולל בתוכו מוזיאון שמאפשר הצצה להיסטוריה הטבריינית המרתקת, ואח"כ קפיצה ליקב ישראלי-טברייני מגפן שצומחת ציונית וגאה על אדמת ארץ ישראל.
מוזיאון דונה גרציה
במוזיאון דונה גרציה אתם מוזמנים לקפוץ בזמן היישר אל המאה ה-16 שבתקופת הרנסנס. במוזיאון תלמדו, תוך כדי הצגות ומוסיקה, תלבושות ותפאורה – את סיפורה של האישה המיוחדת הזו דונה גרציה, או בשמה העברי: חנה נשיא. אישה שיכולה ללמד את הפמיניסטיות בנות ימינו, פמיניזם מהו. אישה שניהלה ביד רמה אימפריה כלכלית מפוארת. שעשירי אירופה היו מתדפקים על דלתה כדי לקבל עצה, או הלוואה.
אישה יהודייה, שהבינה כי בשום מקום בעולם לא יהיה ליהודים שקט. פרט למקום אחד – הוא ארץ ישראל. וכך, עלתה דונה גרציה לארץ ישראל, ובאמתחתה חזון – להקים בו את מדינת היהודים. נשמע מוכר? אכן דונה גרציה הקדימה בכ-400 שנה את חוזה המדינה תיאודור הרצל. או שמא, היא עצמה צריכה לקבל את התואר הזה: חוזת המדינה? בואו אל המוזיאון, והחליטו בעצמכם.
יקב בריניקי
אחרי שספגתם מנה גדושה של היסטוריה ציונית וטבריינית, אתם מוזמנים לאוורר מעט את האווירה עם מעט יין אדום. יין המופק באהבה ביקב ברניקי. היקב שוכן בתוך מבנה בזלת ישן, שגם הוא מהווה נקודה היסטורית בעיר טבריה. השם של היקב, גם הוא, חלק מההיסטוריה הטבריינית, שכן הוא נקרא על שמה של הנסיכה ברניקי, היא נכדתו של הורדוס אנטיפס – ההוא שהקים את העיר טבריה בשנת 20 לספירה. מדי פעם מתקיימות ביקב הופעות, ואפשר לשבת במקום המזמין, ליהנות ממוסיקה חיה, וללגום יין אדום יבש משובח.
המבנה של יקב ברניקי עומד בסמוך לקבר הרמב"ם. וגם כאן מסתתרת הרבה מאוד היסטוריה יהודית, מלאת תיבול טברייני חם. כזה המתאים – לחורף הקר.