כל נופש וחופש בצפון, מבקש לצרף אליו גם ארוחה טובה. ממש ממש קרוב לנהרא, אשדות יעקב – יש כמה מסעדות מצוינות. הנה ארבע מסעדות כאלה, שמביאות הרבה טעם טוב לעמק הירדן.
צל תמר – אשדות יעקב (1 ק"מ מנהרא)
על שדה אבטיחים ובאמצע מטע תמרים יש מסעדה, הטובלת בכל הירוק שמסביב, כאילו אתם נמצאים בתוך ג'ונגל טרופי קטן. אבל לא סתם גו'נגל, ג'ונגל מסודר ומטופח עם כיסאות ושולחנות נעימים, עם בר עשיר, עם תפריט של מנות בשר מעולות, וגם מאפים טריים מהטאבון האופה ישר במקום. פסטות, מנות מיוחדות לילדים, וכמובן גם קינוחים ממש ממש טעימים. ההורים שביניכם ישמחו בוודאי לשמוע שיש כאן משחקייה גדולה, בתוך הגו'נגל במיוחד לילדים. עם תוכים ונחל שזורם באמצע. בקיצור, אתם תוכלו לאכול בשקט, והילדים ישחקו בהנאה.
פיצה פרסקה – קיבוץ מסדה (6 ק"מ מנהרא)
לא פעם נאמר על הפיצה של פרסקה בקיבוץ מסדה, שזו הפיצה הכי טעימה בישראל. בטאבון עצים נפוליטני כמו של פעם, נאפות פה פיצות טריות (אגב, פרסקה באיטלקית זה… טרייה). מה שיפה בפיצה פרסקה זה שהם אומרים שההתמחות שלהם היא פיצה עם כל מיני תוספות, באופן הכי איטלקי שאתם יכולים לדמיין; וזה באמת כל מה שתוכלו לאכול פה – פיצה. טוב בעצם, יש גם קינוחים איטלקים שאסור לפספס. בקיצור. טעים. טעים מאוד.
מסעדת 1910 – דגניה א' (7 ק"מ מנהרא)
בשנת 1910 קמה לה קבוצת דגניה א' שעל שפת כינרת. הם בנו את החצר שבה עמלו יום ולילה בעמלם החקלאי והרעיוני והחזוני – ובה עיצבו את פניהם של הקיבוצים במדינת ישראל לעתיד לבוא, וגם חלק גדול מהחזון הציוני במדינת היהודים באופן כללי. המבנה שבו שוכנת מסעדת 1910, הוא אותו המבנה שניצב בחצר ראשוני דגניה, כבר אז. כשדשא גדול ומוריק מסביב, תוכלו ליהנות במבנה האבן הוותיק והמטופח ממטבחו של השף עודד שוורצבד, המשלב מאכלים איטלקיים טיפוסיים עם נגיעות ים תיכונית – באופן היוצר מטבח משובח ומומלץ במיוחד.
רוטנברג – גשר הישנה (8 ק"מ מנהרא)
רוטנברג זה מסעדת שף, שמתבססת בחומרי הגלם שלה על הירקות שמגודלים ונקטפים מהגינה שליד המסעדה. הדגים, הבשרים והסלטים המעולים מוגשים לכם בתוך מבנה היסטורי ששימש את הוטרינר המקומי, כשרכבת העמק עוד פעלה במלוא תפארתה, לפני כמאה שנה. המבנה שופץ, וכעת ניתן לשבת בו אל מול הנופים עוצרי הנשימה של עמק הירדן, ולסעוד ארוחת גורמה מעולה.