בתי הקפה החדשים בעמק הירדן

בתי הקפה החדשים בעמק הירדן

כשחושבים על טיול לחופי הכרת, האסוציאציה הראשונה היא כנראה לא בתי קפה וקונדיטוריות בוטיק. אבל תופתעו מאוד לגלות שממש למרגלות הכנרת, בקיבוצי הסביבה, פועלים כמה בתי קפה מהטובים והמיוחדים בישראל, המשלבים תוצרת מקומית איכותית והמון אהבה לאוכל מעולה ומרהיב לעין.

לפניכם המלצות לבתי קפה / קונדיטוריות חדשות שחייבים להכיר (ולטעום) בקפיצה הבאה לכנרת, בקיץ או בחורף.

קפה ארתור – חצר כנרת

ארתור רופין, יליד גרמניה, נחשב לאבי התיישבות לאומית. עסק בהקמה של דגניה ובפיתוחה של תל אביב.
אותו ארתור היה ער למשבר הגדול שהתעורר במדינה לאחר העלייה השנייה, הוא עזר לאלפי בני נוער, הציג תוכנית עבודה "איך מקימים מדינה".
רונן, בעלי המקום מספר בהתלהבות גדולה שלאחר שקרא את הדו"ח כולו, הבין את סיפור החלוציות של ארתור רופין כשלימד אירופאים מה זו חקלאות ובעזרתו קק"ל הוקמה 5,000 דונם של פארק ממנחמיה עד לטבריה והחליט להיות אף הוא חלוץ באזור ולהקים בית קפה על שפת הכנרת, שיהיה מקום מפגש ותרבות ויעניק ערך מוסף ומעל הכל כאמור ליצור תרבות חדשה: לאפשר לאנשים פינה קבועה אחרי יום העבודה, להעניק מקום לילדים להתרוצץ יחפים בצורה בטוחה, לחבר בין אנשים ולתת במה ליוצרים מקומיים.

בוויז: ארתור קפה (זה שליד המושבה כנרת).

ניקה – אשדות יעקב

המאפייה נקראת על שם ניקה, או ללא קיצורים: אסתרניקה, סבתה של עינב ליברמן, אשר ספגה ממנה את החיבה לאפיה.

בראשית הדרך דברי המאפה היו יוצאים מהטוסטר הביתי של עינב, בבית קטן בקיבוץ שדה נחום.
בהמשך יצאה ללימודיי אפייה, בישול גורמה וקונדיטוריה במכללת תדמור בהרצליה,
את התוצרים חילקה בין חברים ומשפחה, שנתנו פידבקים טובים ועודדו לפתוח מקום משלה.

כיום ניקה באשדות יעקב היא בית קפה, עם קונדיטוריה, מאפייה ומעדנייה שמייצרת מאפים נפלאים, חלקם מקוסמין וטבעוניים, קינוחים ומטעמים שישאירו לכם טעם קסם בפה.

כל מוצרי המקום עשויים חומרי גלם איכותיים, חלקם מתוצרת מקומית וכולם אבל כולם נעשים באהבה רבה.

ימים א'-ה'
בין השעות 7:00-20:00

שישי: בין השעות 7:00-15:00
שבת‏: סגור