בראש הר סוסיתא, הנמצא בצידה המזרחי של הכנרת ומשקיף על עין-גב, שוכן הגן הלאומי סוסיתא.
הגן היפהפה טובל בירוק במשך כל תקופת החורף, ומן ההר נשקף נוף נהדר של הכנרת וההרים הסובבים. ההליכה על ההר עצמו נעימה ומישורית ברובה. ברחבי ההר פזורים ממצאים ארכיאולוגים מרשימים הנחשפים בכל שנה על-ידי משלחות המגיעות מהארץ ומחו"ל. בגן נמצאים שרידי חורבות העיר הקדומה שחרבה בשתי רעידות אדמה, הראשונה בשנת 363 (ממנה שוקמה העיר) והשנייה בשנת 749, שהביאה לקץ ההתיישבות בעיר.
העיר היתה עיר הלניסטית-רומית שנמנתה עם עשר ערים נוכריות שרובן שכנו בעבר הירדן המזרחי. העיר היחידה בברית ערי הדקפוליס ששכנה ממערב לירדן היתה בית שאן, וערים נוספות כוללות למשל את רבת-עמון (פילדלפיה), גרש, פחל וגדר בירדן, ואת דמשק שבסוריה. המקום היווה מרכז נוצרי חשוב עם 16 כנסיות, ועיר מרכזית בתקופה ההלניסטית ובתקופות הרומית והביזנטית. אספקת המים לעיר נעשתה באמת מים מפותלת וארוכה, שהובילה מים ממעיינות נחל אל-על, דרך סיפון באוכף שממזרח להר ועד לקצה המזרחי של העיר.
מקור המילה הארמית "סוסיתא" הוא מהשם היווני "היפוס" – עיר הסוסים, והעיר נקראת כך מכיוון שקווי המתאר שלה במבט מהאוויר מזכירים צוואר וראש של סוס. העיר הקדומה נבנתה על שלוחת הר בגובה 350 מטרים מעל הכנרת, מדרום לנחל עין גב, וממנה יש תצפית נהדרת אל הכנרת.
סוסיתא מוזכרת לראשונה בתיאור כיבושיו של המלך החשמונאי אלכסנדר ינאי בתחילת המאה הראשונה לספירה, ושמה היווני היה "אנטיוכיה היפוס". בשנת 63 לפני הספירה כבש המצביא פומפיוס את העיר יחד עם האזור כולו וסיפחה לאימפריה הרומית. כך הפכה סוסיתא לחלק מקבוצת "דקפוליס" – כינוי מהתקופה הרומית שדבק ביישובים שהיו מרכזים של תרבות יוונית באזור המאוכלס בעיקר בעמים שמיים. העיר קיבלה אוטונומיה, מעמד שהביא לפריחה כלכלית בעיר ואף להטבעת מטבעות מקומיות עם סמל העיר- הסוס. מעדותו של יוסף בן מתתיהו ניתן ללמוד כי בעיר חיו יהודים למרות שמרבית התושבים היו פגאנים. תחת שלטון הרומאים העיר גדלה והתפתחה והמשיכה להתקיים גם לאחר הכיבוש המוסלמי, עד שחרבה ברעש אדמה בשנת 749 לפני הספירה, נעזב ומאז לא יושבה מחדש.
בין חורבות העיר אפשר למצוא שרידי מקדשים, כנסיות, תיאטרון, רצפות פסיפס ובתי מרחץ. אך על עושרם של תושבי העיר מעידים יותר מכל שרידי אמת מים באורך של 25 ק"מ, שהובילה מים לעיר מאזור המפל השחור שבנחל אל על בדרום הגולן.